Атал заменя Елизабет Борн, която подаде оставка в понеделник. Той е

...
Атал заменя Елизабет Борн, която подаде оставка в понеделник. Той е
Коментари Харесай

Стана ясен новият френски министър-председател, вижте кой е той

Атал заменя Елизабет Борн, която подаде оставка в понеделник.

 

Той е бил представител на държавното управление от 2020 година до 2022 година, преди да бъде назначен за министър на обществените сметки и министър на образованието през 2022 година и 2023 година

 

На 34 години Атал ще бъде най-младият министър-председател на Петата Френска република, основана през 1958 година, който е намерено гей, показва Ройтерс.

 

Според организацията този ход няма безусловно да докара до внезапна политическа смяна, само че алармира за желанието на Макрон да се опита да премине оттатък миналогодишните непопулярни пенсионни и имиграционни промени и да усъвършенства възможностите на своята центристка партия на изборите за Европейски Съюз през юни.

Проучванията на публичното мнение показват, че лагерът на Макрон изостава от партията на крайнодесния водач Марин льо Пен с към осем до 10 процентни пункта.

 

Един от водещите политици в страната съгласно последните изследвания на публичното мнение, Атал си сътвори име като остроумен и вдъхващ почит министър. Неговото име стана известно като държавен представител по време на пандемията от COVID-19.

 

Сега Атал ще номинира министри за новия си кабинет, което ще изисква утвърждението на президента Еманюел Макрон.

 

Опозиционните водачи не пропуснаха да разясняват, че не чакат доста от промяната на премиера, защото самият Макрон пое огромна част от вземането на решения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР